fredag 29 februari 2008

Religiösa huliganer
I bloggvännen Fröken Sveriges aktuella omvärldsbetraktelse, fann jag detta

Klicka på bilderna och tänk efter. Kan den ena ha med den andra att göra?

Rosengård, Södertälje, Nørrebro, Landskrona och Tensta-Rinkeby -- Vad är den gemensamma nämnaren? Stenkastare? Japp, och.....?

4 kommentarer:

UltraV:s värld sa...

Det som förvirrade mig i artikeln är att dessa unga verkar ge sig på sörjande som kommer från krig. Min tanke var att de kastar sten på de kristna invandrarnas begravningar. Det gjorde mig bedrövad, vi har nyss begravt min farfar och bara tanken att muslimer skulle stå och kasta sten på oss var hemsk.

Jag pluggar som bekant och en forskare från Stockholms Universitet och Mälardalens Högskola; Mehrdad Darvishpour, menade att den höga kriminaliteten hos dessa unga beror på att de inte kan ha sina föräldrar som norm, för att sedan frigöra sig ifrån i tonåren. De har sina svenska vänner som har mer pengar att röra sig med som norm, och det svenska samhället som norm, och då ger de sig på samhället.
För mig är det en alldeles för enkel förklaring, han sa dessutom att vi svenskar är problemet, inte lösningen. Men samtidigt ska dessa invandrare få bättre jobb, bättre bostäder så barnen kan känna respekt för sina föräldrar.
Jag orkade inte höra om hur värdelösa vi är vi svenskar. Då får de väl stanna i sina hemländer, eller flytta till grannländer där föräldrarna kanske kan vara en norm, där samhällena är någorlunda lika då, så slår de inte sönder vårt svenska samhälle.
Dessutom spelar det inte någon större roll, iallafall vad gäller hedersmorden mot kvinnor, om dessa urbaniseras från landsbygden, eller migrerar till Sverige, de kontrollerar sina flickors sexualitet ännu hårdare än de gjorde innan. De var hårda innan, men blir värre, anser jag.

Herr Blå sa...

Mehrdad Darvishpour borde inte få undervisa. Han bör undervisas om verkligheten, men frågan är om han är mottaglig för fakta.

UltraV:s värld sa...

En personlig åsikt är att; då jag samtalade med honom under föreläsningen hoppade han snabbt på mig, ljus som jag är, då jag talade om dessa barns socialisering som skiljer sig från vår svenska. Och som orsakar problem både för individen och för svenska samhället, men det hann jag aldrig säga eftersom han avbröt mig med hur svenska killar skriker hora efter tjejer. Han avbröt mig med detta som om jag ville honom något ont, jag ville hitta en lösning bara. Dessutom generaliserade han om feminismen i ett sammanhang som verkligen var onödigt.
Han sa också att de som hedersmördar älskar sina barn, liksom svenskar som agat sina barn, trots att de älskar dem. Jag trodde jag skulle ramla av stolen, hur f.. kan han jämföra det så? Jag har läst svenska forskare nu under kursen och skrivit om avsaknaden av hedersmord i Sverige, och varför vi inte har det, om du skulle vilja läsa det på min blogg om Hedersrelaterat våld.

Han har fått viss kritik och jag förstår inte alltid vad han är ute efter, men föreläsningen var kort och bara en översikt. Han och några till ska komma på en föreläsningsdag den 9 april, då vi ska få ställa tuffa frågor till några kända forskare i Sverige runt hedersvåld, och vill du att jag ska fråga något så hör av dig bara så ska jag försöka få med det vid det tillfället.

Herr Blå sa...

Den där Mehrdad Darvishpour verkar definitivt behöva en tillrättavisning. Jag ska fundera på frågor, men jag är övertygad om att du behärskar området bättre än jag.

Däremot tycker jag att du ska starta en tråd på Fomi, om dina upplevelser med honom, det kan ge många goda uppslag.